JUKOLA-KLINIKKA

Rajamäen Rykmentin huippusuunnistajat Vili Niemi, Marjo Liikanen ja Marko Väisänen antavat viime hetken vinkit Jukola-valmistautumiseen sekä vastaavat mieltä askarrattaviin kysymyksiin Jukolan Viestistä.

 • Maastoanalyysi
  • Vuoden 2015 Jukolan viesti juostaan Paimion eteläpuolella. Varsinais-Suomen avokalliomaastot ovat tulleet huippusuunnistajille tutuiksi jokakeväisistä kilpailuistaan ja leireistään. Klinikan tohtorit valottavat, millä tavoin Paimion maastoissa tulee suunnistajaa ja mihin asioihin erityisesti kiinnittää avokalliomaastoissa huomiota
 • Osuusanalyysivanhakartta
  • Jukolassa osuuspituudet vaihtelevat paljon. Pitkillä osuuksilla vaaditaan kovaa fysiikkaa, pimeillä puolestaan yösuunnistustaitoa. Jukola-klinikalla käydään läpi Venlojen ja Jukolan viestin eri osuuksien vaatimuksia ja erityispiirteitä.
 • Opas ensikertalaisille
  • Ensimmäistä kertaa Jukolassa? Klinikallla kerromme kaikki oleelliset ohjeet, säännöt, sekä vinkit suunnistussuorituksiin, sekä jaamme käytännön neuvoja kesäkuisen viikonlopun viettoo Paimiossa
 • Vanha kartta
  • Jukola-klinikalla on nähtävissä Jukolamaaston vanhoista kartoista ja muusta käytettävissä olevista karttalähteistä koottu kilpailualueen kartta, josta saa hyvän kuvan millainen kokonaisuus vuoden 2015 Jukolan viestin maasto tulee olemaan. Lisäksi klinikan tohtorit ovat hahmotelleet vanhalla kartalle erilaisia osuuslinjauksia.

Klinikan tohtorit

Marjo Liikanenmarjo

Marjo on 26- vuotias Rykmentin naistenryhmän kapteeni. Junnuvuosina Marjo oli nuorten maajoukkueen vakiokalustoa, ja aikuisten sarjassakin nainen on terveenä ollessaan kolkutellut maajoukkueen portteja. Marjo syttyy aina viestisuunnistuksesta ja juoksee täysillä joukkueen puolesta, tästä kertokoon nuorempana hankittu lempini “Viesti-Liiganen”. Keväällä 2014 Marjo juoksi Suomen joukkueessa maailmancupissa ja EM-kisoissa. Kotimaan tähtihetkiä ovat yösuunnistuksen SM-kulta ja keskimatkan SM-pronssi vuodelta 2013.

 

Marko Väisänenmake

Marko on viestisuunnistuksen spesialisti ja kuulunut Rykmentin menestyneiden joukkueiden vakiokalustoon 1990- luvulta alkaen. Viestisuunnistus meriitteinä mainittakoon kaksi kertaa SM-viestin kultaa ja Jukolassa kaksi kertaa hopeaa. Henkilökohtaisia huippuhetkiä ovat olleet SM-yön hopea ja maajoukkue edustus PM-kisoissa. Marko on toiminut myös nuorten suunnistus maajoukkueenjoukkueen valmentajana ja valmentanut useita huippusuunnistajia.

 

Vili Niemi vili

Vili on juossut suurviestien kärkikahinoissa jo juniorivuosistaan lähtien. Parhaina sijoituksinaan Jukolan viestin 12. ja 10milan 4.sija. Vili on ollut koko ikänsä allrounderi, jolla matka kuin matka sujuu, mutta parhaat  menestyksensä hän on saanut sprintissä, jossa kuuluu tällä hetkellä maan parhaimmistoon. Vili on saanut oppinsa viestisuunnistukseen Rykmentin viestisuunnistuskonkareilta, joten tietoa ja vinkkejä Jukolaan kannattaa kuunnella tarkkaan.